top of page

Sun, 01 Oct

|

Gozo (Locatie Te Bepalen)

Duikreis Gozo - VOLZET

Onze eerste buitenlandse clubreis gaat door de eerste week van oktober 2023; we gaan naar onze gekende stekken in GOZO (eiland bij Malta). Deze budgetvriendelijke reis staat open voor alle clubleden vanaf het niveau van D1. Deze reis is VOLZET: 24 deelnemers ! Dank aan Nico voor de organisatie !

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Duikreis Gozo - VOLZET
Duikreis Gozo - VOLZET

Tijd en locatie

01 Oct 2023, 07:00 – 08 Oct 2023, 17:00

Gozo (Locatie Te Bepalen)

Aanwezigen

Over het evenement

Beste JustDivers,

De trip naar Gozo komt met rasse schreden nader.

Hierna wat info met betrekking tot deze clubreis.

Vluchten:

BRU-MLA 

Flight Number: KM-421

Departure: 30/09/2023 @ 21:45

Arrival: 01/10/2023 @ 00:30

MLA-BRU

Flight Number: KM-420

Departure: 08/10/2023 @ 16:05

Arrival: 08/10/2023 @ 19:00

De vluchten zijn volledig betaald.

Na de landing op Malta in het holst van de nacht worden we met busje(s) naar de ferry gebracht aan de andere kant van Malta om vervolgens met de ferry naar Gozo te varen. In de haven van Gozo worden we opgewacht door busje(s) die ons naar de appartementen zullen brengen. De nachtrust zal dus eerder kort zijn.

Weet wel dat de eerste duik dag zal bestaan uit één duik ’s middags. (veiligheid staat voorop in onze club). Voor de die-hards kan er misschien gedacht worden aan een nachtduikje in de baai van Xlendi...

Kosten

De kosten voor de appartementen, duiken, taxi’s en ferry worden individueel afgerekend. Dit kan zowel contant als met een betaalkaart op het einde van het verblijf.

De verdeling van de appartementen zal eerstdaags naar me doorgestuurd worden door het duikcentrum.

Ontbijt is voorzien door middel van vouchers.

Lunch zal elke middag worden genuttigd in de Churchill’s bar, vlakbij het duikcentrum. https://restaurantguidemalta.com/panorama/churchill-restaurant-pizzeria/ (Gelet op de grootte van de duikersgroep zijn we genoodzaakt om na de voormiddag duik terug te keren om de flessen te wisselen)

Onze tafel(s) zullen gereserveerd zijn.

Diner zal doorgaan in verschillende restaurants Xlendi Bay, allemaal op wandelafstand. Ik ga zo veel als mogelijk proberen reserveren opnieuw door de grootte van de groep.

De gewoonte die we al jaren hanteren is het uitleggen van een pot met contant geld (met uiteraard een pot-beheerder). Uit deze pot betalen we deze maaltijden en dranken, benzine en eventueel andere kleine groepsuitgaven. Ik stel voor om een pot te maken voor de groep duikers en een pot voor de groep niet-duikers. 

Geldautomaat is beschikbaar op een paar passen van het duikcentrum. Deze methode, weliswaar uit de oude doos, heeft zijn

deugdelijkheid al jaren bewezen daar waar gemeenschappelijke betalingspogingen met één kaart uitgedraaid zijn op een tekort voor de kaarthouder...

En iedereen telkens apart betalen (23 pers!) in een restaurant is ook chaos voor het restaurant personeel en uit eerdere ervaringen weten we ook dat dit geen garantie is dat de volledige rekening wordt vereffend.

Zoals steeds als jullie nog vragen hebben, bel – sms – mail maar.

Ik hoop jullie allen terug te zien op de luchthaven zodat we alweer kunnen beginnen aan een nieuw schitterend duikavontuur.

Sympathieke groeten,

Nico

------------------------------------------------------------------------------------------

Beste (duik)vrienden,

De meesten hebben het waarschijnlijk al opgevangen in de JustDive-wandelgangen of via de schitterende JustDive website maar we gaan een eerste keer knallen met een duikreisje naar Gozo.

Wanneer?

Ik heb de vluchten bekeken. De enige rechtstreeks vlucht (en ook de goedkoopste) is Brussel (Zaventem) naar Malta. Vertrek elke dag om 19:50h en aankomst Malta om 22:35h

Terugvlucht elke dag vertrek Malta 18:00h en terug in Brussel Zaventem om 20:55h

Prijs voor deze vlucht momenteel 235€. (Met 23kg ruimbagage en 7 kg handbagage)

Gelet op vluchturen zou ik ervoor opteren om te vertrekken

Zaterdag 30 september 2023 tot en met zaterdag 7 oktober 2023

Verblijf in de nieuwe appartementen van Mark in Xlendi Bay (met zwembad op dak 🥳)

Prijs afhankelijk van het type ongeveer 25€/nacht/pers

Transfers Malta ⬄ Gozo (inclusief Ferry) ongeveer 25€/pers

Duiken => 22€/dag

Jeep of Pick-up (volledig verzekerd) => 50€/dag

Ontbijt (momenteel enkel mogelijk St-Patricks hotel) => 10€/dag/pers

Als ik goed kan rekenen komt dit op ongeveer op 650€/pers. (afhankelijk van aantal jeeps en soort app kan dit beetje afwijken)

Hierbij komt nog een gezamelijke pot voor brandstof en catering.

Eten gebeurd meesteal ’s middags in de Churchill bar aan zeer democratische prijzen. Vroeg aanwezig zijn is de boodschap voor een tactisch overzicht op fauna en flora 😇

’s Avonds eten we in van de vele resto’s waar we via Mark en/of de grootte van de groep altijd wel een mooie prijsje bedingen voor een lekkere pizza, stukje vlees of vis overgoten met een lokaal wijntje.

Voor de niet duikers (er zijn er momenteel al drie ingeschreven) is er uiteraard ook vanalles te doen op dit zonovergoten eilandje. Over het ruudpuutpatrijzen bestand heb ik voorlopig geen info.

Praktisch

Er zijn al een twaalftal mensen ingeschreven via de website.

Graag van iedereen een mail ( nico.deschuyter@telenet.be ) ter bevestiging van de deelname aan de reis. (ook zij die reeds inschreven via de website)

Volgende gegegevens in de mail meedelen:

  • Naam en voornaam
  • Geboortedatum
  • Nummer paspoort of identiteitskaart (paspoort niet verplicht Malta is een EU-Land
  • CMAS duikbrevet (D1, I**, …)
  • Duiker of niet duiker

Zoals steeds raad ik voor de duikers een DAN-verzekering aan.

Facultatief een goede reis en bijstandsverzekering.

Ik zou graag de inschrijvingen afsluiten op vrijdag 10 februari 2023. De ervaring leert me dat hoe langer we wachten hoe duurder de vluchten worden en het gaat echt pijlsnel de hoogte in. (bij een simulatie vorige week was het voor onze vluchten maar 217€…)

Heb je nog vragen, verzuchtingen,… laat maar komen via mail of mobieltje.

Mvg,

Nico

📲 +32 475 46 17 54

nico.deschuyter@telenet.be

Deel dit evenement

bottom of page