top of page

Opleiden, hoe ?

Bijgewerkt op: 27 mrt.

De duikopleidingen volgen de richtlijnen van de federatie (Duiken.Vlaanderen).


Just Dive kan volgende opleidingen organiseren:

- Recreatieve duiker 1 ster, 2 ster tot 3 ster (hoogste recreatieve opleiding)

- Opleiding tot duikinstructeur

- Specifieke opleidingen: droogpak, decompressieduiken, trainingsleer, nitrox


De rode draad doorheen deze opleidingen is gelijkaardig: de instructeurs van Just Dive gaan mee in de motivatie van de kandidaat en brengen hun ervaringen en kennis over. Er zijn standaard 3 onderdelen per opleiding:


- Opbouw van de theoretische kennis start met de zelfstudie van een duidelijk cursusboek; na een online peiling naar de voorkennis wordt tijdens een theoriedag door de lesgevers stilgestaan bij specifieke onderdelen van de verwachte kennis.


- De duikvaardigheden worden eerst in het zwembad aangeleerd. Demonstratie door de instructeur gevolgd door het doorgedreven herhalen, staat centraal.


- Nadat de theorie en de vaardigheden in het zwembad gekend zijn, worden de vaardigheden in openwatercondities aangeleerd. Hierbij wordt gestart in eenvoudige condities (goede zichtbaarheid, geen stroming,…) en stelselmatig in meer uitdagende watercondities verfijnd. Ook hier is herhaling het moto; alles verloopt op het tempo van de kandidaat.


We bieden een wekelijkse training aan om elke duiker te laten werken aan zijn individuele kracht- en uithoudingsvermogen. Dit resulteert immers onder water in beter luchtverbruik en decompressiegevoeligheid. Door regelmatig te trainen wordt stress steeds minder als een last ervaren. Spieren worden harmonieuzer en efficiënter. Handig bij het duiken met stroming...


Comentarios


bottom of page